Gå til Indhold
Log ind på mitNT
  

Er du endnu ikke tilmeldt mitNT, kan du oprette en brugerprofil her.
  • Forside
  • Bus & togtrafik
  • Flextrafik
  • Billetter & priser
  • Trafikinfo
  • Kundeservice

Tag cyklen med i bussen


Det skal være lettere at rejse grønt. Derfor kan man fra 1. november 2021 tage sin cykel med i alle NT's busser og tog. Bruger man Rejsekort, Pendlerkort, Ungdomskort, Skolekort eller Erhvervskort er det oveni købet gratis.

Cyklen er punkteret, det regner, og der er langt hjem. Enten må du lade cyklen stå og bøvle med at få den hentet senere, eller også må du trække hjem. Er du en af de heldige, kan du måske få en til at hente både dig og cyklen. Fra på mandag bliver det hele lidt lettere. Der kan du nemlig tage cyklen med i både busser og tog, så en punktering ikke behøver at være til helt så stor frustration. Det er også godt nyt for dem, der bare gerne vil kombinere cyklen og den kollektive trafik uden at have en cykel stående i begge ender af bus- eller togturen.

Gør det lettere og enklere
Det nye tiltag kommer som led i NT's bestræbelser på at gøre det lettere og enklere at rejse med bus og tog. Det skal være så nemt som muligt at medbringe sin cykel, og derfor skal man bare møde op, tage cyklen med ombord og checke ind med sit Rejsekort/Pendlerkort eller købe en billet.

"Hvis folk skal vælge den kollektive trafik og det at rejse sammen, skal vi sikre, at det er nemt og enkelt for dem. At gøre det nemmere at kombinere bus- og togture med andre grønne transportformer som cykler og løbehjul er et skridt i den rigtige retning, og vi håber, at mange vil benytte sig af muligheden", siger NT's salgs- og kundechef, Mette Henriksen.

Tiltaget er i første omgang et pilotprojekt, der kører indtil 30. juni 2022. Inden udløbsdatoen skal tiltaget evalueres. Det bliver det i forsommeren 2022, hvor det også skal besluttes, om tilbuddet skal gøres permanent.

Gratis for de fleste
En ting er muligheden for at tage cyklen med. En anden er prisen. Og her er der også godt nyt. Det er nemlig ganske gratis for kunder med Rejsekort, Pendlerkort, Ungdomskort, Skolekort og Erhvervskort, at tage en cykel med ombord. De skal kun betale for sig selv og altså ikke betale ekstra for at have cyklen med. Alle andre skal købe en cykelbillet til 13 kr. udover billetten til dem selv. Den kan man bl.a. købe i NT Billet app.

Udfordring i myldretiden
Har man været med en bybus i Aalborg i myldretiden, ved man, at der ikke er meget plads til cykler der. Af samme årsag kan man ikke tage sin cykel med i bybusserne i myldretiden, som er kl. 07.00-09.00 og kl. 14.30-17.00. Det samme gælder i tog mellem Hjørring og Skørping. Her er der dog et smuthul. Hvis man reserverer plads til sin cykel på NTplads.dk, kan man nemlig godt få den med. 

I alle andre busser og på alle andre togstrækninger kan cyklen komme med på alle tider af døgnet. Der er dog enkelt ruter, hvor busserne ikke er indrettet til medtagning af cykler. 
Kundeinformation

Tlf. 98 11 11 11

Åbningstider - Kundecenter

Se under Kundeservice

Administration

Nordjyllands Trafikselskab
John F. Kennedys Plads 1T, 3.sal
Postboks 1359
9000 Aalborg

Tlf. 99 34 11 11

Åbningstider - Adm.

Man - fre kl. 8.00 - 16.00
Lør, søn- og helligdage lukket
Lukket mellem jul og nytår.

currentscheduleslist.aspx