Gå til Indhold
Log ind på mitNT
  

Er du endnu ikke tilmeldt mitNT, kan du oprette en brugerprofil her.
  • Forside
  • Bus & togtrafik
  • Flextrafik
  • Billetter & priser
  • Trafikinfo
  • Kundeservice

Rollator i bybussen


Der er indsat helt nye el-busser på bybuslinjerne i Aalborg. Indretningen af de nye busser er sket i samarbejde med kunderne i den kollektive trafik.

I 2018 inviterede NT kunder og andre interesserede til at give deres besyv med ift. indretningen af fremtidens bus. Sammen med Aalborg Universitet blev der skabt et virtuelt rum, hvor det var muligt at se de forskellige versioner af fremtidens bus. 

Kunderne gav udtryk for, at de ønskede et større flexareal i busserne, så der var bedre plads til kørestole, cykler og barnevogne. De nye busser i Aalborg by er indrettet efter samme princip. Selvom busserne er indrettet på basis af indspark fra kunderne, har busserne fået kritik fra især den ældre del af Aalborgs bybuskunder.
 
Som skrevet er flexarealet i de nye busser blevet væsentligt større end i de gamle, så der er bedre plads til bl.a. kørestole, barnevogne og cykler. For at få skabt den ekstra plads til det niveaufrie flexareal, er 4 siddepladser (2 fremadrettede og 2 bagudrettede) fjernet og erstattet af klapsæder. 

I den forreste del af bussen er der placeret flere fremadrettede sæder, som er placeret oven på hjulene, hvilket, ligesom i de gamle bybusser, giver et trin op. Hvis man som gangbesværet ikke ønsker at benytte sig af klapsæderne, skal man derfor et trin op til sæderne, hvilke for nogle kan være udfordrende.

Når de 4 siddepladser skiftes ud med klapsæder, er der 2 færre ryglæn at holde fast i, når man bevæger sig ned gennem bussen. For nogle gangbesværede kan det derfor føles utrygt at bevæge sig gennem bussen. NT er derfor i gang med at undersøge, om der fx kan eftermonteres armlæn på nogle af klapsæderne, så man sidder bedre, og om der kan ændres på indretningen i de busser, der endnu ikke er leveret fra fabrikken.

Indstigning midt i bussen
Er du dårligt gående og bruger rollator, oplyser NT, at du gerne må stige på bussen via midterdøren. Tryk evt. på knappen med kørestol/barnevogn, så chaufføren er opmærksom på, at du stiger på.

Lukket midterdør 


Åben midterdør


Hvis du benytter Rejsekort eller Pendlerkort kan chaufføren med et tryk på en enkelt knap på instrumentbrættet ændre den ene kortlæser, så du kan checke ind midt i bussen i stedet for ved fordøren. Efter check ind ændrer kortlæseren sig automatisk til en check ud igen. NT er også ved at undersøge, om der kan installeres en fast check ind kortlæser ved midterdøren i Aalborgs bybusser.

Kortlæser til check ind


Kortlæser til check ud


Få et gratis Rejsekort
Er du pensionist, og har du endnu ikke et Rejsekort, kan du i øjeblikket få det gratis ved henvendelse i NT Salgs- og servicecenter på Aalborg Busterminal. Normalt koster det 50 kr. Du skal dog stadig indsætte penge på kortet til at rejse for, før du kan få et Rejsekort i hånden.

Mindstebeløbet er 100 kr. Husk at medbringe to typer af ID - et af dem med foto - hvis du skal have et gratis Rejsekort. Er du pensionist men under 67 år, skal du også medbringe dokumentation på, at du er pensionist.

Du kan også rekvirere et bestillingsskema ved at ringe til os på telefon 9811 1111.Kundeinformation

Tlf. 98 11 11 11

Åbningstider - Kundecenter

Se under Kundeservice

Administration

Nordjyllands Trafikselskab
John F. Kennedys Plads 1T, 3.sal
Postboks 1359
9000 Aalborg

Tlf. 99 34 11 11

Åbningstider - Adm.

Man - fre kl. 8.00 - 16.00
Lør, søn- og helligdage lukket
Lukket mellem jul og nytår.

currentscheduleslist.aspx