Gå til Indhold
Log ind på mitNT
  

Er du endnu ikke tilmeldt mitNT, kan du oprette en brugerprofil her.
  • Forside
  • Bus & togtrafik
  • Flextrafik
  • Billetter & priser
  • Trafikinfo
  • Kundeservice
Topbanner_BusTogtrafik_1

Erhvervskort


Et erhvervskort er et periodekort til strækningen mellem din bopæl og din arbejdsplads, som købes af virksomheden og gives til dig som et personalegode, som finansieres gennem et træk i din løn - før skat.

Om erhvervskort

Et erhvervskort fungerer som et almindeligt periodekort til bus og tog, men det koster en hel del mindre.


Princippet bag ordningen er, at arbejdsgiveren køber erhvervskortet, forærer det til dig og trækker kortets pris fra din bruttoløn. På den måde får du kortet som et skattefrit personalegode, og får dermed kortet op til 60 % billigere end et almindeligt periodekort.

Kortet er personligt for den enkelte medarbejder og udstedes til strækningen mellem bopæl og arbejdssted. Erhvervskortet må også bruges privat i et mindre omfang, svarende til ca. 8 enkeltture pr. måned. Hvis du benytter kortet privat i større udstrækning, skal du oplyse det til Skat.


Bestilling

Før der kan bestilles erhvervskort, skal virksomheden indgå en erhvervskortaftale med NT. Dette gøres ved at sende en mail til periodekort (a) NTmail.dk med oplysninger om firmanavn, CVR-nummer, firma-adresse og navn, mail-adresse og telefonnummer på kontaktpersonen i virksomheden.


Når virksomheden har bestilt en erhvervskortaftale hos NT, sender vi en mail med brugernavn og password. Dette skal bruges for at logge ind på erhvervskort.dk, hvor erhvervskortaftalen skal aktiveres. Aftalen accepteres og aktiveres ved at logge på siden og acceptere betingelserne for erhvervskort-ordningen. Herefter sender vi et medarbejder-login til virksomheden. Dette skal videresendes til de medarbejdere, der skal have et erhvervskort.


Når du, som medarbejder, skal bestille et erhvervskort, skal du benytte det tilsendte medarbejder-login. For at bestille skal du indtaste, hvor du rejser fra (bopæl) og til (arbejde) og evt. en via-destination. Herefter fremkommer nogle ruteforslag. Du skal vælge den rute, som du ønsker at benytte, når du skal til og fra job. Vi skal også bruge dine personoplysninger.


Alle medarbejderes bestillinger godkendes af virksomheden, hvorefter trafikselskabet udsteder erhvervskortene og sender dem til virksomheden.


Genbestilling

Genbestilling af erhvervskort sker på erhvervskort.dk. Login sker med det tilsendte medarbejder-login.


Klik her for genbestilling for medarbejdere hos Region Nordjylland, Mariagerfjord Kommune og enkelte private virksomheder.


Pris

Prisen for et erhvervskort afhænger af, hvor mange zoner det udstedes til.


Prisen er, som udgangspunkt, den samme som for almindelige periodekort, men da erhvervskort bestilles for 12 måneder af gangen, yder NT en rabat på 11,3 % som kompensation for den lange bindingsperiode. Der ydes dog ikke rabat på periodekort med strækninger der krydser regionsgrænsen. Dertil kommer den skattemæssige besparelse, der opnås, fordi erhvervskort betales via bruttolønnen, hvilket vil sige før skat.


Klik her for at se aktuelle priser på periodekort.


Befordringsfradrag

Hvis du benytter erhvervskort, opgiver du dit evt. befordringsfradrag.

Har du mindre end 12 kilometer til arbejde, har du ikke et befordringsfradrag, og så vil der altid være penge at spare ved at købe erhvervskort fremfor et almindeligt periodekort.

Har du mere end 12 kilometer til og fra arbejde, har du automatisk et befordringsfradrag. Som tommefingeregel kan erhvervskortet betale sig for medarbejdere der har op til 35 km. mellem bopæl og job. Er du i tvivl om erhvervskortet kan betale sig for dig, kan du regne efter på erhvervskort.dk.


Klik her for at gå til beregneren.


Flytning

Du skal have ændret zonegyldigheden på dit erhvervskort, hvis du flytter til en ny zone. Det gør du ved at sende erhvervskortet til NT. Du modtager det nye erhvervskort indenfor 10 hverdage.

I perioden, hvor du ikke har dit erhvervskort, skal du selv betale for transporten. Udgifter til andre former for rejsehjemmel refunderes ikke.


Erstatning for mistet kort

Hvis du mister dit erhvervskort, kan du få udstedt et erstatningskort ved at henvende dit til NT på info (a) NTmail.dk eller telefon 99 34 11 11. Hvis du skal have lavet et nyt stamkort skal du sende/aflevere et nyt vellignende foto til os med dit navn og fødselsdato bagpå.

Kontraktuelle forhold

Det er virksomheden, der indgår en købsaftale vedr. erhvervskort med NT. Det er derfor virksomheden, som bærer den økonomiske risiko ift. udgifterne til erhvervskort - også i det tilfælde at ansættelsen af en medarbejder med erhvervskort ophører.


Hvis en medarbejders ansættelse ophører før erhvervskortets udløbsdato, kan virksomheden få refunderet den resterende periode af kortets gyldighed. Der skal dog betales for minimum 30 dage.

Tilbagebetalingen beregnes forholdsmæssigt fra den dag erhvervskortet er tilbageleveret til NT. Rabatten på 11,3 %, som gives pga. bindingsperioden på 12 måneder, modregnes i tilbagebetalingen. Rabatten på de 11,3 % opnås kun hvis erhvervskortet benyttes i hele den aftalte periode og hvis periodekortet er til en strækning internt i Region Nordjylland.


I forhold til skat er det arbejdsgiveren, der skal bære den økonomiske risiko, mens medarbejderen kun er skattemæssigt bundet af sin ansættelseskontrakt. Denne skal afspejle en eventuel aftale om en nedgang i bruttolønnen. Reduktionen i medarbejderens bruttoløn skal ske på månedsbasis og må ikke ske for flere måneder ad gangen. 


Erhvervskort fornyes automatisk indtil kontrakten for det enkelte kort opsiges.
Kundeinformation

Tlf. 98 11 11 11

Åbningstider - Kundecenter

Se under Kundeservice

Administration

Nordjyllands Trafikselskab
John F. Kennedys Plads 1R, 3.sal
Postboks 1359
9000 Aalborg

Tlf. 99 34 11 11
Fax 99 34 11 01

Åbningstider - Adm.

Man - fre kl. 8.00 - 15.00
Lør, søn- og helligdage lukket
Lukket mellem jul og nytår.