Gå til Indhold
Log ind på mitNT
  

Er du endnu ikke tilmeldt mitNT, kan du oprette en brugerprofil her.
 • Forside
 • Bus & togtrafik
 • Flextrafik
 • Billetter & priser
 • Trafikinfo
 • Kundeservice
Topbanner_BusTogtrafik_2

Rejsekort og Pendlerkort


Rejsekort er et chipcard, der fungerer som billet og betalingsmiddel i busser, tog og metro i det meste af Danmark. Hvis du ikke finder, hvad du søger her på siden, henviser vi til rejsekort.dk.


Køb rejsekort og pendlerkort

Du kan købe rejsekort og pendlerkort på  rejsekort.dk


Rejsekort er for dig, der rejser engang imellem eller for dig, der rejser på mange forskellige strækninger. Hvis du ofte rejser på den samme strækning, kan et rejsekort med pendler kombi være den billigste løsning for dig, da det giver dig et pendlerkort med fri rejse i et bestemt område i en periode på mindst 30 dage OG et rejsekort, der kan benyttes i resten af landet i ét og samme kort.

Du kan også bestille et rent pendlerkort, hvor du får fri rejse i et bestemt område i en periode på mindst 30 dage. Et pendlerkort kan, i modsætning til et rejsekort med pendler kombi, ikke benyttes andre steder end i det valgte område.


Hvilket rejsekort skal jeg vælge?

Jo oftere du benytter dit rejsekort, jo større rabat får du. Du kan optjene de største rabatter med et rejsekort personligt, som kun du selv må benytte. Du må gerne have andre med, men skal altid selv være til stede, når dit personlige rejsekort benyttes.

Du kan også købe et rejsekort flex. Her optjener du ikke så store rabatter. Til gengæld må du låne det ud til andre.

Tank-op-aftale til voksen

For at kunne benytte et rejsekort, skal der være penge på det til at rejse for. Du kan ikke tanke penge på rejsekort i busser og tog. Med en tank-op-aftale overføres der automatisk et beløb  til dit rejsekort fra dit betalingskort eller via BetalingsService, når saldoen på dit rejsekort kommer under 50 kr. Dermed har du altid penge at rejse for.

Tank-op-beløbet er som udgangspunkt 300 kr., men du kan ændre det på selvbetjeningen på rejsekort.dk. Du skal dog tanke op med minimum 100 kr. pr. gang.

Tank-op-aftale via betalingskort
Hvis du ikke allerede har en tank-op-aftale, kan du oprette en tank-op-aftale via din selvbetjeningsside på www.rejsekort.dk. Det kræver, at du er over 18 år, og at du har et betalingskort.

Tank-op-aftale via BetalingsService
Som eneste trafikselskab i Danmark tilbyder NT også tank-op-aftaler via BetalingsService til kunder uden betalingskort.

Du skal udfylde og indsende bestillingsskemaet "Bestilling af rejsekort voksen" (R201BS)" til Nordjyllands Trafikselskab, som du bl.a. finder ved at klikke på linket herunder.


Tank-op-aftale til barn og andre

For at kunne benytte et rejsekort, skal der være penge på det til at rejse for. Med en tank-op-aftale overføres der automatisk et beløb til dit barns eller en selvvalgt andens rejsekort fra dit betalingskort eller via Betalingsservice, når saldoen på rejsekortet kommer ned på 50 kr. Dermed er der altid penge på kortet til at rejse for. Det er forælderen/værgen, der hæfter for barnets forbrug.


Du kan tilknytte en tank-op-aftale til en andens rejsekort via hans/hendes eller din egen selvbetjeningsside på rejsekort.dk. Hvis du ikke selv har et rejsekort, kan du stadig oprette dig som kunde på rejsekort.dk, hvorfra du kan oprette en betalingsaftale, som kan deles med andre. Herefter kan der oprettes en tank-op-aftale med den betalingsaftale, som du har delt, fra den andens selvbetjeningsside. Når der er oprettet en ny tank-op-aftale, skal rejsekortet benyttes indenfor 30 dage. Ellers annulleres tank-op-aftalen.


Tank-op-aftalen til den anden persons rejsekort er aktiv til og med gyldigheden for betalingskortet, der er tilknyttet. Hvis tank-op-aftalen til den anden persons rejsekort ønskes opsagt, kan aftalen opsiges via din egen eller dennes selvbetjeningsside på rejsekort.dk.


Rejsekort til handicappede

Handicappede kan rejse til halv pris af voksentakst, hvis de rejser på rejsekort.

Hvis du er handicappet, blind eller svagtseende kan du opnå en særlig høj rabat ved rejser på rejsekort. 

I de følgende kan du få mere at vide om, hvad rejsekort er, hvordan det fungerer, og hvad det koster. Du vil kunne få information om følgende emner:

 1. Hvad er rejsekort?
 2. Typer af rejsekort
 3. Hvordan fungerer rejsekort?
 4. Hvor kan rejsekort benyttes?
 5. Hvad koster rejsekort?
 6. Ekstra rabat udenfor myldretiden
 7. Hvad betaler en evt. ledsager?
 8. Hvordan kommer der penge på dit rejsekort?
 9. Hvor og hvordan køber du rejsekort?
 10. Kontakt Nordjyllands Trafikselskab
 11. Links

 

1. Hvad er rejsekort?
Rejsekort er en elektronisk billet til bus, tog og Metro. Det er et plastickort med en indbygget chip, der fungerer som både billet og betalingsmiddel for rejser med busser og tog på tværs af regioner og landsdele.

Rejsekort samler landets forskellige trafikselskaber, takstområder, billetsystemer og rabatordninger i ét fælles billetsystem, der gør det nemmere at bruge kollektiv trafik, fordi du ikke længere skal holde styr på, hvor mange zoner du skal rejse.

2. Typer af rejsekort
Der findes fire typer af rejsekort. Rejsekort personligt, rejsekort handicap, rejsekort flex, og rejsekort anonymt.

Rejsekort handicap er et personligt rejsekort med indbygget rabat på 50 procent i forhold til voksentaksten. Med et rejsekort handicap får du, udover rabatten, også følgende fordele:

Adgang til online selvbetjening, hvor du kan tanke penge på kortet og oprette en automatisk tank-op-aftale

 • Kortet kan spærres, hvis du mister det.
 • Kortet kan kun bruges af kortindehaveren, men det er muligt at checke en eller flere ledsagere ind.
 • Du kan få yderligere oplysninger om rejsekort flex og rejsekort anonymt på rejsekort.dk.

3. Hvordan fungerer rejsekort?
Rejsekort betyder, at måden, du rejser på, bliver en smule anderledes, end du er vant til. Nu skal du nemlig til at checke ind, når din rejse starter, checke ind igen, hvis du skifter transportmiddel undervejs, og checke ud, når din rejse er helt slut.

Du checker ind og ud på kortlæsere på stationer og i busser ved at holde dit rejsekort op til kortlæseren, indtil du hører et bing for korrekt indcheckning. Hører du en anden lyd end det klare bing, er du ikke checket korrekt ind. Hvis du henvender dig til chaufføren eller stationspersonalet, kan de hjælpe med at læse den fejlbesked, der står i displayet og vejlede dig i, hvad du kan gøre for at få løst problemet. Du kan høre de forskellige lyde på rejsekort.dk. Der er links til lydene nederst på denne side.

I busserne sidder kortlæseren til check ind ved fordøren, mens kortlæserne til check ud sidder ved bagdørene. I busser med check ind mini, sidder kortlæseren til både check ind og check ud i en check ind mini terminal, som er placeret hos chaufføren. På togstationerne sidder check ind, check ud og check ind ekstra kortlæserne på perronerne. Du skal bruge check ind ekstra kortlæseren, hvis du skal checke en ledsager eller en eller flere medrejsende ind på dit rejsekort. Skal du checke ledsagere eller medrejsende ind på dit rejsekort i bussen, skal du sige det til chaufføren. Chaufføren ændrer herefter check ind kortlæseren til en check ind ekstra kortlæser. Chaufføren kan guide dig igennem check ind.


Hvis du er kørestolebruger og benytter rejsekort og benytter midter- eller bagdøren, når du stiger på, kan du bede chaufføren ændre en af check ud kortlæserne ved bagdøren til en check ind kortlæser, så du kan checke ind ved midter- eller bagdøren.

Kortlæserne er programmeret med en stemme, der kan fortælle, hvilken type af kortlæser du står ved. Du skal bare lægge hånden oven på kortlæseren. Så vil en stemme sige "check ind", "check ud" eller "ekstra" alt efter, hvilken type af kortlæser du står ved.

Når du checker ind, trækkes der en forudbetaling på 12 kroner og 50 ører. Hvis I er flere, der skal checkes ind på dit rejsekort, bliver der trukket yderligere 25 kroner i forudbetaling per voksen medrejsende og 12 kroner og 50 øre per barn. Når du checker ud, beregnes prisen for den aktuelle lokale rejse på baggrund af afstanden mellem de punkter, hvor du har checket ind og ud samt den tid, der er gået mellem check ind og ud. Forudbetalingen sættes tilbage på rejsekortet ved check ud samtidig med, at rejsens pris bliver trukket fra kortet.

Vær opmærksom på, at du ikke kan påbegynde en rejse med rejsekortet, hvis din saldo er lavere end 12 kroner og 50 ører.

4. Hvor kan rejsekort benyttes?
Rejsekort kan benyttes i busser og tog i hele Danmark. Dog ikke på Bornholm.

Vær opmærksom på, at der i busser på NTs lokalruter er installeret særlige check ind mini terminaler, hvor både check ind og check ud foregår på en terminal, der er placeret hos chaufføren.

5. Hvad koster rejsekort?
Er du handicappet, kan du få et særligt rejsekort personligt kundetype handicap. Det er det, vi i normal tale kalder rejsekort handicap. Det giver dig mulighed for at rejse til børnepris, når du rejser på rejsekort. Det er halv pris i forhold til voksenpris. Selve kortet koster 50 kroner, og derudover skal du indsætte penge på dit rejsekort, så du har penge at rejse for.

På rejser på rejsekort handicap optjenes ikke mængderabat, hvilket vil sige, at du betaler samme pris for rejsen, uanset hvor meget du rejser.

6. Ekstra rabat udenfor myldretiden
Hvis du rejser mellem klokken 11 og 13 og mellem klokken 18 og 07 på hverdage, får du i øjeblikket en ekstra rabat på dine rejser, fordi du rejser udenfor myldretiden. Det samme gælder på lørdag, søndage og helligdage. Rabatten afhænger af hvor du rejser og den procentvise rabat er derfor ikke ens for alle. Rabatten ligger mellem 14 og 26 procent.

7. Hvad betaler en evt. ledsager?
Hvis du har en ledsager med, kan vedkommende rejse på kontantbilletter til børnetakst eller blive checket ind som barn sammen med dig på dit rejsekort, hvis du samtidig kan fremvise medlemskort til Dansk Blindesamfund, DSB Ledsagekort eller et ledsagekort Danmark. Rejsekort i sig selv kan ikke benyttes som legitimation.

Hvis du skal have flere end dig selv checket ind på dit rejsekort, skal du sige det til chaufføren i bussen, inden du checker ind. Chaufføren ændrer derefter kortlæseren, og derefter vil du blive bedt om at holde kortet op til kortlæseren for at checke ind. Skal du og din ledsager med tog, skal I checke jer begge ind på en check ind ekstra kortlæser på perronen eller på en rejsekortautomat.

Du skal være opmærksom på, at der trækkes en forudbetaling på ekstra 12 kroner og 50 ører, hvis du checker en ledsager ind på dit rejsekort. Det vil sige at der minimum skal stå 25 kroner på kortet ved rejsens start.

8. Hvordan checkes en medrejsende ind på rejsekort?
Hvis I rejser med bus, skal I fortælle chaufføren, at der skal checkes ind en ekstra person ind på rejsekort inden I checker ind. Herefter guider chaufføren jer i takt med, at han eller hun laver de nødvendige ændringer i kortlæseren.

Skal I rejse med tog, skal I checke ind på en såkaldt check ind ekstra kortlæser. Den findes på perronen. Følg vejledningen på standeren og benyt piletastaerne til at vælge det antal kunder og kundetyper, der skal checkes ind.

9. Hvordan kommer der penge på dit rejsekort?
Før du kan benytte dit rejsekort, skal der være penge på rejsekortet til at rejse for. Du kan tanke penge på rejsekort på flere forskellige måder. Når du modtager dit rejsekort, er der dog indsat penge på det, så det er klar til brug.

Du kan få en tank-op-aftale, så der automatisk overføres et aftalt beløb til dit rejsekort fra din dankort-konto, når saldoen på dit rejsekort kommer under 50 kroner. Det letteste er at tegne en tank-op-aftale samtidig med, at du bestiller dit rejsekort. En tank-op-aftale er den letteste måde at tanke penge på rejsekort. Hvis du vælger at tegne en tank-op-aftale, skal du ringe til Rejsekort Kundecenter på telefon 70 11 33 33 for at afgive dine betalingskortoplysninger. Når du ringer skal du trykke 2 for "Afgivelse af betalingsoplysninger" og 2 igen for "Nordjyllands Trafikselskab".

Du kan også tanke penge på rejsekort i NT Kundecenter på Aalborg Busterminal og hos udvalgte salgssteder. Du kan få en liste over optankningssteder på rejsekort.dk. Du kan også selv tanke penge på rejsekort på rejsekortautomaterne på DSB stationer eller på rejsekort.dk, hvor du får din egen private selvbetjeningsside. Hvis du tanker penge på dit rejsekort via rejsekort.dk, skal du være opmærksom på, at der kan gå op til 24 timer, før optankningen er registreret i rejsekortudstyret i busserne. Dvs. at der kan gå op til 24 timer, før du har adgang til de optankede penge.

10. Hvor og hvordan køber du rejsekort?
For at få det særlige rejsekort til handicappede skal du ringe til Rejsekort Kundecenter på telefonnummer 70 11 33 33 og bede om at få tilsendt et rejsekort-bestillingsskema til kundetype handicap. Du kan også hente skemaet i NT Kundecenter på Aalborg Busterminal.

Du skal udfylde bestillingsskemaet og sende det til adressen på bestillingsskemaet sammen med et pasfoto og kopi af mindst 2 forskellige slags legitimation, hvoraf din adresse fremgår af mindst det ene. Du kan også aflevere det hele i NT Kundecenter på Aalborg Busterminal.

Du kan benytte følgende typer af legitimation:

 • Pas.
 • Sygesikringsbevis.
 • Dåbsattest.
 • Navneattest.
 • Opholdstilladelse.
 • Pensionismeddelelse, der maksimalt er ét år gammel.
 • Bopælsattest, der maksimalt er ét år gammel.

For at opnå handicaprabatten på de 50 procent skal du desuden vedlægge kopi af et af følgende:

 • Personligt medlemskort fra Dansk Blindesamfund.
 • Ledsagekort Danmark.
 • Medlemskort fra Synscenter Refsnæs.
 • Medlemskort udstedt af Invalideorganisationernes Brugerservice.

På bestillingsskemaet skal du oplyse følgende:

 • Om du er ny kunde.
 • Kontaktoplysninger inklusiv e-mail-adresse. E-mailadressen skal bruges, hvis du ønsker adgang til selvbetjeningssiden på rejsekort.dk.
 • CPR-nummer.
 • Hvordan du fremover ønsker at tanke penge på kortet. Skal du have en tank-op-aftale via BetalingsService, skal du også oplyse registreringsnummer og kontonummer. Du kan kun få en tank-op-aftale via BetalingsService hos NT.
 • Om du ønsker markedsføring fra et eller flere trafikselskaber, så vi kan give dig besked om nye tiltag, ændringer vedrørende rejsekort og lignende.

På bagsiden skal du skrive under på bestillingen.

Bestillingsskemaet sendes til Nordjyllands Trafikselskab, John F. Kennedys Plads 1R 3. sal, 9000 Aalborg sammen med legitimation og pasfoto. Du kan også aflevere skemaet og vise legitimationen i NT Kundecenter på Aalborg Busterminal. Herefter laver NT dit rejsekort og sender det til dig. Det tager typisk 10 til 12 dage.

Hvis du vil tegne en tank-op-aftale, der skal knyttes til dit dankort, skal du huske at ringe til Rejsekort Kundecenter og afgive dine betalingskortoplysninger mellem 7-10 dage efter, at du har afleveret eller indsendt bestillingsskemaet.

Når du ringer, skal du oplyse dit betalingskorts kortnummer, udløbsdato og kontrolkode. Du kan også blive bedt om at oplyse CPR-nummer. Du skal ringe på telefonnummer 70 11 33 33 og taste 2 for afgivelse af betalingskortoplysninger og 2 igen for Nordjyllands Trafikselskab i telefonmenuen. Du kan ringe mellem klokken 8 og klokken 17. Det er kun nødvendigt at ringe, hvis du ønsker at tegne en automatisk tank-op-aftale, der skal knyttes til dit betalingskort.

11. Kontakt
Hvis du er i tvivl om noget vedr. rejsekort handicap kan du enten tjekke rejsekort.dk eller ringe til Rejsekort Kundecenter på 70 11 33 33 mellem klokken 7 og 22. Du kan også få hjælp hos NT Kundecenter på telefon 98 11 11 11.

12. Links
Du kan høre lydene fra kortlæserne herunder. Når du klikker kommer du ind på en ny side. Klik på tilbageknappen, for at vende tilbage til denne side.


Yderligere information

Besøg rejsekort.dk hvis du vil videre mere om, hvordan du benytter rejsekort, priser, optankning af penge på kortet, hvor du kan benytte det mv.
Kundeinformation

Tlf. 98 11 11 11

Åbningstider - Kundecenter

Se under Kundeservice

Administration

Nordjyllands Trafikselskab
John F. Kennedys Plads 1R, 3.sal
Postboks 1359
9000 Aalborg

Tlf. 99 34 11 11
Fax 99 34 11 01

Åbningstider - Adm.

Man - fre kl. 8.00 - 15.00
Lør, søn- og helligdage lukket
Lukket mellem jul og nytår.

NT anvender cookies
Vi benytter cookies til at få websitet til at fungere optimalt. Cookies anvendes primært til trafikmåling via Google Analytics, men ligeledes til at analysere brugen af vores hjemmeside, så vi løbende kan forbedre funktion og indhold.
Du accepterer brugen af cookies ved at klikke luk eller klikke videre på websitet. Læs mere om Cookies
Luk cookie banner


OK