Gå til Indhold
Log ind på mitNT
  

Er du endnu ikke tilmeldt mitNT, kan du oprette en brugerprofil her.
  • Forside
  • Bus & togtrafik
  • Flextrafik
  • Billetter & priser
  • Trafikinfo
  • Kundeservice
Topbanner_BusTogtrafik_2

Øvrige - Gratis kørsel


Her finder du information om særlige ordninger og tilbud om billettering i den kollektiv trafik i Nordjylland, som ligger udover de billet- og korttyper, som ellers er beskrevet.


Gratis kørsel til Fortuna Hjørrings hjemmekampe

Når du køber billet til Fortuna Hjørrings hjemmekampe, kan du tilvælge kollektiv trafik ganske gratis. Det betyder, at din billet til kampen også er din bus- og togbillet på kampdagen.

Gratis kørsel til Gigantium og Aalborg Portland Park

Hvis du har en gyldig billet til et arrangement i enten Gigantium eller Aalborg Portland Park, gælder den også som billet i NT's busser og NJ's blå tog på samme dag som arrangementet. Det kan fx. være en ishockeykamp eller håndboldkamp i Gigantium eller en fodboldkamp på Aalborg Portland Park. 

Tilbuddet gælder også hjemmekampe, hvis du har sæsonkort fra AaB, Aalborg Håndbold eller Aalborg Pirates. Du skal fremvise kampprogram på sportsklubbens hjemmeside sammen med sæsonkortet som dokumentation for, at der er hjemmekamp på rejsedagen.

Tilbuddet gælder også koncerter, messer og lignende i Gigantium og på Aalborg Portland Park.

Billet til Vendsyssel Teater

Hvis du har købt en billet til en forestilling på Vendsyssel Teater, kan du benytte teaterbilletten som billet i en NT bus eller et af NJ's tog på dagen for forestillingen. Fremvis billetten til chaufføren ved påstigning eller kontrolløren på forlangende.


Gratis kørsel for dagplejere, børnehaver mv. i Aalborg Kommune

Dagplejere, børnehaver og skoler i Aalborg Kommune kan få refunderet rejser med Nordjyllands Trafikselskab udenfor myldretiden (dvs. kl. 8.30-13 og 18-07), hvis man er en gruppe på under 30 personer, og hvis man benytter rejsekort erhverv.


Princippet er at institutionen i første omgang betaler for rejserne og man i slutningen af året får refusion for de rejser der kan ydes refusion for.


- Der ydes refusion for rejser uden for myldretiden (se nedenfor)

- Der ydes refusion for grupper på under 30 personer.

- Der indsættes ikke ekstrabusser for grupper under 30 personer

- Grupper på over 29 personer MÅ IKKE deles på flere rejsekort eller billettyper, hvis der ønskes refusion. 

- Man MÅ IKKE rejse en gruppe på over 29 personer på samme afgang og dele sig  på flere rejsekort, hvis der indsættes en ekstrabus
- Der skal ALTID bestilles gruppekørsel hvis man er over 29 personer. Gruppekørsel anmeldes via: www.NTbestilling.dk


 Hvordan kommer vi i gang

For at komme i gang skal i anskaffe et rejsekort erhverv, som man selv betaler for og selv betaler rejserne på i første omgang. Et rejsekort erhverv bliver automatisk optanket ved, at der sendes en faktura til ens EAN-nummer. Første gang optankes det med 1.000 kr., og der tankes op igen, når saldoen på rejsekortet kommer under 200 kr. Der kan bestilles flere rejsekort erhverv til det samme EAN-nummer. Kortprisen pr. rejsekort erhverv er 50 kr.

Ved bestilling af rejsekort erhverv, som skal benyttes til at opnå gratis kørsel, skal der gives tilladelse til, at Sundheds og kulturforvaltningen (SUN) får adgang til rejsehistorik på rejsekortet. Èn gang årligt trækkes rejsehistorikken fra erhvervskortet af SUN, og der udregnes refusion for de rejser, der ligger i tidsrum udenfor myldretiden (dvs. kl. 8.30-13 og 18-7). SUN sender herefter information om beløbene videre til Skoleforvaltningen og Familie- og Beskæftigelsesforvaltningen, som betaler beløbene for det, der refunderes på rejsekortene.


Hvornår kan der rejse med refusion?
Hverdage mellem kl. 08.30 og 13 og fra kl. 18 til 07. Første påstigning skal være efter kl. 8.30, og sidste påstigning skal være inden kl. 13.00. Lør-, søn- og helligdage kan der rejses hele døgnet, men rejser med natbus refunderes dog ikke.

Hvor kan der rejses?
Rejsekort erhverv kan bruges i alle former for kollektiv trafik i Aalborg Kommune, men rejser med tog refunderes ikke.

Hvordan benyttes rejsekort erhverv?

Inden check-ind, skal I oplyse til chaufføren, at I skal have checket flere ind på rejsekortet, hvorefter chaufføren foretager ændringer på kortlæseren. Følg chaufførens anvisninger.

Når I benytter rejsekort, skal alle de rejsende tjekkes ind, der skal betales for.

I skal ikke betale for hver 2 børn under 12 år, der er ifølge med en betalende voksen. I skal heller ikke betale for hvert barn under 12 år, der rejser ifølge med et andet betalende barn.


Pladsreservation - hvis I er under 30 personer
Ved grupper på mindre end 30 personer behøver I ikke informere Nordjyllands Trafikselskab og Aalborg Kommune om, at I kommer. I stiger bare på bussen og checker ind og ud med rejsekortet efter gældende regler. Der indsættes ikke ekstrabusser for grupper på under 30 personer og NT's rejsegaranti gælder ikke.

Pladsreservation - hvis I er mellem 30 og 75 personer
Grupper mellem 30 og 75 personer kan ikke køre gratis og kan ikke deles på flere rejsekort eller billettyper. Grupper over 30 personer skal som hidtil reservere plads hos Nordjyllands Trafikselskab senest 5 hverdage før afrejse via NTbestilling.dk  

Hvis I er over 75 personer
Vi kan ikke tilbyde rejser for grupper på mere end 75 personer. Grupper på over 75 personer henvises til private turistvognmænd. I kan få en pris og bestille en turistbus fra dør til dør ved f eks at gå ind på siden https://www.bookingabus.com . De er også en langt række af lokale turistbusfirmaer der kan køre med jer og give en pris.


Barnevogne og bagage
Det er muligt at tage barnevogne, klapvogne mv. med i bussen gratis, hvis der er plads. Der er max. plads til 2 normale barnevogne pr. bus, dog max. en' motoriseret klap-/barnevogn. Større mængder af bagage kan ikke medbringes. Det er chaufføren, der afgør, om der er plads i bussen.

Sådan køber I rejsekort erhverv
For at købe rejsekort erhverv, skal man først være kunde hos rejsekort erhverv. Det bliver man ved at indgå en rammeaftale med Nordjyllands Trafikselskab.

Tjekliste

  • Ansøgningen om at blive rejsekort erhverv kunde sker på www.rejsekort.dk/erhverv. 
  • Efter udfyldelsen modtager I kvittering for modtagelsen og efterfølgende fremsender NT rammeaftale til jeres godkendelse. 
  • I underskriver og uploader rammeaftalen via et fremsendt link. 
  • Forvaltningen, som I hører under, giver SUNs afdeling for kollektiv trafik adgang til jeres rejsehistorik på rejsekortet

Herefter er I rejsekort erhverv kunde og kan bestille rejsekort erhverv via et fremsendt link.


Yderligere information

Flere spørgsmål og svar om rejsekort erhverv kan findes på www.rejsekort.dk/erhverv, og I er også velkommen til at kontakte Rejsekort Erhverv hos NT pr. tlf. 72 48 92 40. Åbningstid: hverdage 10.00-15.00.
Kundeinformation

Tlf. 98 11 11 11

Åbningstider - Kundecenter

Se under Kundeservice

Administration

Nordjyllands Trafikselskab
John F. Kennedys Plads 1T, 3.sal
Postboks 1359
9000 Aalborg

Tlf. 99 34 11 11

Åbningstider - Adm.

Man - fre kl. 8.00 - 16.00
Lør, søn- og helligdage lukket
Lukket mellem jul og nytår.