Gå til Indhold
Log ind på mitNT
  

Er du endnu ikke tilmeldt mitNT, kan du oprette en brugerprofil her.
  • Forside
  • Bus & togtrafik
  • Flextrafik
  • Billetter & priser
  • Trafikinfo
  • Kundeservice
Topbanner_BusTogtrafik_1

Cykel, kørestol og barnevogn


Brug Rejseplanen, når du skal finde ud af, hvordan du kommer fra A til B med busser, tog og flextrafik.

 

Du kan have din cykel med i vores busser og tog (dog ikke i bybusser). Du kan ikke have en cykel med i Flextur og Plustur. Få mere information om de forskellige regler for medtagelse af cykler herunder eller ring til NT Kundecenter på 98 11 11 11 for mere information.


I bussen

Du kan reservere plads til din cykel, barnevogn eller kørestol på NTplads.dk, hvis du skal med en NT-bus på rute 940X, 950X, 951X, 970X, 971X, 973X og 974X. Bemærk at pladsreservationen kun gælder til interne rejser i NT's takstområde (Region Nordjylland). Derfor er det kun muligt at foretage reservationen indenfor NT's område. 


Busserne har plads til to cykler eller én barnevogn eller kørestol og derfor anbefaler vi, at du reserverer plads. Hvis du ikke reserverer plads, er der ingen garanti for, at du kan få din cykel, barnevogn eller kørestol med.


En pladsreservation gælder også som cykelbillet. Du skal altså ikke købe både en cykelbillet og en reservationsbillet.


I øvrige busser kan cykler medtages i det omfang, at plads- og indstigningsforholdene tillader det. Der kan dog ikke medtages cykler i bybusser.


Vi medtager også el-løbehjul. Kan el-løbehjulet slås sammen, kan det medbringes gratis som rejsegods. Kan det ikke slås sammen, medbringes det efter samme regler og samme pris som en cykel. Dvs. at det ikke kan medtages i bybusserne.

Ladcykler, 3-hjulede cykler, scootere, knallerter og lign. medtages ikke.


Hvis du har reserveret plads til din cykel og skal med fra en busterminal, skal du møde op på busterminalen ca. 5-10 min før afgang, så cyklen kan nå at komme på plads før planlagt afgang.


I toget 


Du kan tage din helt almindelige to-hjulede cykel med i toget, såfremt der er plads. Din cykel må gerne være en el-cykel.

Vi medtager også el-løbehjul. Kan el-løbehjulet slås sammen, kan det medbringes gratis som rejsegods. Kan det ikke slås sammen, medbringes det efter samme regler og samme pris som en cykel. Ladcykler, 3-hjulede cykler, scootere, knallerter og lign. medtages ikke. 


Der må ikke medbringes knallerter, ATV'er og lignende køretøjer med brændbare væsker såsom benzin og olie.


Hvis du rejser på strækningen Hjørring - Skørping i myldretiden kl. 07.00-09.00 eller 14.30-17.00, kan du kun få din cykel med, hvis du har reserveret plads til den på NTplads.dk. Starter din rejse før myldretiden, men varer til ind i myldretiden, skal du også reservere plads. Hvis hele din rejse ligger udenfor myldretiden, behøver du ikke at reservere plads.

Du kan reservere plads til din cykel på alle afgange på NTplads.dk. har du en reservation, skal du ikke også købe en billet. Har du ikke en reservation kan du købe en cykelbillet i automaten på stationen. Benytter du rejsekort, månedskort, erhvervskort, skolekort, ungdomskort eller anden form for periodekort, kan cyklen medtages gratis (dog ikke i myldretiden mellem Hjørring og Skørping). Benytter du rejsekort skal cyklen ikke checkes ind eller ud på rejsekortet. Vær opmærksom på, at cykler ikke er dækket af NT Rejsegaranti.

På strækningerne Skagen - Hjørring og Hirtshals - Hjørring er der ingen bestillingstid i myldretiden.

I togene er der plads til 2 cykler i myldretiden og 6-8 cykler udenfor myldretiden. Myldretiden er kl. 07.00-09.00 og 14.30-17.00. På strækningerne Skagen - Hjørring og Hirtshals - Hjørring er der ingen bestillingstid i myldretiden.


Der kan ikke medtages cykler i togbusser, så hvis der indsættes en togbus, kan du ikke få din cykel med. Vi refunderer naturligvis din reservationsbillet, hvis du har lavet en sådan.


Du reserverer plads her


Hvis du benytter rejsekort eller har et gyldigt periodekort, er det gratis at tage sin cykel med i vores blå tog udenfor myldretiden. På strækningerne Hjørring - Skagen og Hirtshals - Hjørring, kan du også tage cyklen med gratis i myldretiden.


Der kan ikke reserveres plads til barnevogne i vores tog. Barnevogne medtages i det omfang, at der er plads til dem.  


Er du kørestolsbruger, handicappet og har brug for hjælp til at komme på og af toget, skal du kontakte DSB Handicapservice. På strækningerne Skagen - Frederikshavn og Hirtshals - Hjørring er der meget lille afstand mellem perron og tog, og stort set ingen højdeforskel, så her vil du selv eller en ledsager i de fleste tilfælde kunne hjælpe dig ind og ud af toget. Hvis du har brug for hjælp, skal du kontakte DSB handicapservice.


Reservation og cykelbillet i ét
En pladsreservation gælder også som cykelbillet. Du skal altså ikke købe både en cykelbillet og en reservationsbillet.


Reservationsbilletten sendes til dig via sms eller mail. Når du har reserveret plads til din cykel, kan du medtage cyklen i bussen eller toget imod et reservationsgebyr på 13 kr. Du kan reservere plads fra 14 dage før afrejse og op til 2 timer inden du skal af sted. 


Reservationsbilletten fremvises i bussen/toget. Uden den, er du ikke garanteret en plads.


Du kan reservere plads her


Betingelser for medtagning af cykler

Cykler kan medtages i bussen eller toget, hvis du har en pladsreservation, eller hvis plads- og indstigningsforholdene i øvrigt tillader det. Vær opmærksom på, at der kun kan medtages cykler i vores tog mellem Hjørring og Skørping i myldretiden, hvis du har en pladsreservation. Der medtages ikke cykler i bybusser.

Der medtages kun almindelige tohjulede cykler. Cyklerne må maks. være 180 cm lange og 70 cm brede. For at få cyklen med, skal den være i en sådan stand, at den kan placeres i bussen eller toget uden at ødelægge materiellet. Cykler kan evt. placeres i bagagerummet. I tog skal cyklerne være fastspændt under rejsen. Cykeltasker, store kurve mv. skal afmonteres cyklen, inden indstigning.

Hvis du mod forventning ikke kan få din cykel med i bussen eller toget, selvom at du har reserveret plads, kan du benytte dig af NT's rejsegaranti. Læs mere om NT's rejsegaranti her.


OBS! Rejsegarantien er ikke gældende, medmindre du har en gyldig reservationsbillet.


Der gælder særlige regler og priser for transport af cykler, barnevogne eller kørestole med DSB og  Arriva Tog.


Betingelser for medtagning af barnevogne og kørestole

Du kan også bestille plads til barnevogne og kørestole i busserne på rute 940X, 950X, 951X, 970X, 971X, 973X og 974X via NTplads.dk. Der kan ikke bestilles plads til barnevogne og kørestole i togene via NTplads.dk. 


Er du kørestolsbruger eller handicappet og har brug for hjælp til ind- og udstigning i togene skal du kontakte DSB handicapservice. Se evt. øverste afsnit her på siden for information om Handicapservice for kørestolsbrugere.


Uanset om du har reserveret plads eller ej, kan du benytte NT's rejsegaranti, hvis der ikke er plads til din barnevogn eller kørestol. Pladsreservation sikrer blot, at der er plads i bussen, så du kan komme med den afgang, som du ønsker. Læs mere om rejsegarantien her.


Der gælder særlige regler og priser for transport af cykler, barnevogne og kørestole hos DSB og  Arriva Tog.


Maksimale mål for kørestole

Skal du have en kørestol med i toget, skal du være opmærksom på, at den ikke må være større end følgende:

  • Bredde 70 cm.
  • Længde 120 cm.
  • Venderadius 150 cm.
  • Maks. 300 kg for bruger, bagage og kørestol.

Priser

En pladsreservation koster 13 kr., som du betaler ved bestilling. Betalingen gælder for hele cyklens rejse inkl. omstigning. Reservationsbilletten kan ikke anvendes på andre ruter eller strækninger end dem, der fremgår af reservationen. Når du har en reservationsbillet, skal du ikke også købe en cykelbillet. 


Udover pladsreservationen til cykel, kørestol eller barnevogn, skal du selv have en gyldig billet eller kort til rejsen.


OBS! Pladsreservationen kan ikke refunderes.


Hjælp til ind- og udstigning (bus)

Du kan få hjælp af chaufføren til ind- og udstigning samt billettering i NT's servicebusser og Ekspresbusser. Hvis du skal med bybus, metrobus eller regionalbus skal du selv have en ledsager med, som kan hjælpe.Kundeinformation

Tlf. 98 11 11 11

Åbningstider - Kundecenter

Se under Kundeservice

Administration

Nordjyllands Trafikselskab
John F. Kennedys Plads 1T, 3.sal
Postboks 1359
9000 Aalborg

Tlf. 99 34 11 11

Åbningstider - Adm.

Man - fre kl. 8.00 - 16.00
Lør, søn- og helligdage lukket
Lukket mellem jul og nytår.