Opdateret: CSR 27/6-14
 

Flextur
   

 

Flextur. Brug din fordør som stoppested

NT Flextur er et flexibelt alternativ til bussen. Vi kører fra en hvilken som helst adresse i Region Nordjylland, og bringer dig, hvorhen du vil. Du skal bare ringe. Så kommer vi.

Sådan fungerer Flextur
NT Flextur kører den kortest mulige vej i forhold til de passagerer, der har bestilt kørsel. I praksis betyder det, at der kan være andre passagerer end dig med i bilen, og at turen derfor også typisk vil være lidt længere, end hvis du kørte i egen bil.

Flexibilitet til dig
Flextur er for alle. Eneste krav er, at startadressen ligger i Region Nordjylland, og at din rejse foretages imellem klokken 06.00 - 23.00.

Du kan tidligst bestille din Flextur 14 dage før, du skal bruge den og senest 2 timer før, du skal afsted. Har du et fast transportbehov, kan du lave en fast aftale. Så behøver du ikke ringe hver gang - bare du husker at afbestille turen, hvis du en dag ikke skal med.

I de fleste kommuner er der en særlig nedsat pris på Flextur. Se hvilke kommuner herunder.

 

 

Priser pr. 19. januar 2014
Pris
Medrejsende
(Max. 5 pers.)


Flextur
- Ture over en Kommunegrænse
- Ture internt i Aalborg og på Læsø
- Ture internt i Frederikshavn by, Hjørring by, Brønderslev by og Thisted by

12 kr. pr. kilometer
Minimum 60 kr
1,75 kr. pr.
kilometer
Flextur internt i Thisted Kommune*


8 kr. pr. kilometer
Minimum 30 kr
 

1,75 kr. pr.
kilometer


Flextur internt i Frederikshavn*, Brønderslev*,
Morsø, Vesthimmerlands samt Hjørring Kommune*

5 kr. pr. kilometer
Minimum 30 kr

1,75 kr. pr.
kilometer


Flextur internt i
Jammerbugt, Rebild Kommune og Mariagerfjord Kommune                       

3,50 kr. pr. kilometer
Minimum 30 kr

1,75 kr. pr.
kilometer

Flextur over grænsen til Region Midtjylland
14 kr. pr. kilometer
Minimum 60 kr
1,75 kr. pr.
kilometer


 

 

* Den særlige nedsatte takst gælder ikke for rejser internt i Frederikshavn by, Hjørring by, Brønderslev by og Thisted by. Her gælder i stedet at ture afregnes til 12 kr. pr. kilometer.

Nogle kommuner har særligt billige takster for Flextur indenfor kommunegrænsen. Den enkelte kommune bestemmer selv prisen på Flextur for kommunens borgere. Derfor er der forskellige takster alt efter hvilken kommune du kører med Flextur i.

Bemærk at de nedsatte takster kun gælder for rejser internt i den enkelte kommune. Hvis turen går ind i nabokommunen, bliver hele turen afregnet til 12 kr. pr. kilometer.Pris for rejser over regionsgrænsen
Rejser over grænsen til Region Midtjylland koster 14 kr. pr. kilometer og minimumsbetalingen er 60 kroner.

Betaling
Du kan kun betale Flextur med kontanter. Betalingen sker direkte til chaufføren. Det er IKKE muligt at betale med Dankort.


Bestilling

Flextur kører ikke efter en fast køreplan. Den tilrettelægges fra time til time, og du skal selv bestille din kørsel hver gang, du vil af sted. 


Kørsel bestilles på 99 34 11 34 mellem 07.00-20.00

Senest 2 timer før ønsket afhentning ringer du til bestillings-centralen på 99 34 11 34. Bestillingscentralen er åben alle dage kl. 7.00-20.00. I tidsrummet 20.00 - 23.00 er telefonen åben for henvendelser, der vedrører forsinkelser og aflysninger. Man kan IKKE bestille flextur efter klokken 20.00. Du kan tidligst bestille flextur 14 dage før du skal bruge den.

Jul og nytår
Omkring jul og nytår er der særlige retningslinier for kørsel og bestilling. Yderligere information om bestilling af kørsel til jul kan Du se i menuen til venstre.

Koordinering af kørslen
Når du bestiller kørsel, finder vi det tidspunkt, der ligger tættest på det du ønsker. For at kunne koordinere med anden kørsel kan dit afhentnings- og afsætningstidspunkt forskydes med op til 15 minutter før og 45 minutter efter. Du får altid det præcise tidspunkt oplyst, når du bestiller. Der tages dog forbehold for afvigelser på op til 15 minutter i forhold til det tidspunkt, vi har oplyst.

Informationer ved bestilling
Ved bestilling af kørsel skal du oplyse de præcise adresser du skal køre fra og til. Skal du være fremme på et bestemt tidspunkt, skal dette også oplyses. Det samme gælder hvis du medbringer kørestol el.lign. Førerhunde og signalhunde kan medbringes samt hunde, der kan bæres i en taske, såfremt hunden bliver i tasken under kørslen.


Særlige forhold for handicappede
Flextur tilbyder også kørsel med vogne med lift, så der kan medtages kørestole o.l. Hvis du ønsker at blive afhentet af sådan en vogn, skal du oplyse det ved bestillingen.

Som udgangspunkt skal du altid oplyse om du medbringer kørestol, rollator eller andre ganghjælpemidler ved bestilling. Udover dit normale hjælpemiddel, har du ret til gratis at medbringe endnu et hjælpemiddel. Bemærk, at der kun kan bestilles transport til kørestole indtil kl.14 den 24.12. 

Service og trappetjenere
Flextur er en kantsten til kantsten ordning. Det vil sige, at chaufføren først kan tilbyde dig hjælp, fra du er nået ud til vognen - altså ved kantstenen. Til gengæld kan kørestolsbrugere tage en medhjælper med gratis.

Ønsker du at benytte flextur, og har behov for at blive transporteret ned af trapper, kan vi være behjælpelige med en såkaldt "trappetjener". Denne service skal du selv betale for.
Prisen for en trappetjener ligger på ca. 250,- og opefter pr. tur. Derudover skal du naturligvis betale for selve kørslen. Hvis du ønsker hjælp af en "trappetjener", skal du oplyse det ved bestilling.
 

 

 
Rejsebestemmelser for flextur
Udover de regler der fremgår af ovenstående tekst, gælder følgende også når du benytter flextur.

Små børn og flextur
Hvis du medbringer en barnevogn, skal du oplyse det ved bestilling. NB! Du skal selv medbringe en autostol (eller selepude) til barnet, så det kan spændes forsvarligt fast under kørslen.

Grupper
Rejser I flere sammen er det en god idé at bestille samlet. Der kan max. være seks passagerer på samme bestilling, og max. 18 personer ialt. Der kan max. bestilles til to kørestolsbrugere.

Rejsegods
Hvis du medbringer rejsegods skal du oplyse det ved bestilling, så vi kan være sikre på at der er plads i bilen.

Rejsegods kan kun medtages i det omfang, at det ikke er til gene for de øvrige passagerer og for bus- eller taxamateriel, og hvor pladsforholdene i øvrigt tillader det. 

Det er ikke muligt at medbringe sin cykel på en flextur.


 "Jeg bruger Flextur jævnligt, og jeg synes faktisk det er en pragtfuld ordning."

Annie, 55 år
Flextursbruger fra Aalborg

 
udskriv
Forside  |  Bus & tog  |  Flextrafik  |  Billetter & priser  |  Trafikinformation  |  Kontakt

sitelist.html