Ofte stillede spørgsmål - og svar
 
Her kan du se nogle af de spørgsmål, vi ofte får - samt svarene herpå.

Billetter og kort

Hvad koster det at køre med bussen?
Taksterne kan du se på siden priser. Der er flere muligheder for at få rabat på din rejse. Du kan f.eks. med fordel købe et rejsekort eller et periodekort, hvis du bruger bussen regelmæssigt. Nordjyllands Trafikselskab har ansvaret for taksterne i hele Region Nordjylland. Det vil sige, at de samme billetter og kort kan bruges på alle ruter og DSB/Arriva tog indenfor Region Nordjylland.


Kan jeg betale med Dankort i bussen?
Nej, det kan du desværre ikke. Sørg så vidt muligt for at have aftalte penge eller mobil-billet, rejsekort eller periodekort klar, når du stiger på bussen. Chaufføren har kun ganske få byttepenge med, og kan derfor ikke give tilbage på 500- eller 1000-kronesedler.


Jeg har mistet mit periodekort. Hvad gør jeg?
Hvis dit periodekort er udstedt på giro - kan du få tilsendt et erstatningskort mod et ekspeditionsgebyr på 50 kr. Den eneste betingelse for at NT kan udstede erstatningskort er, at du er registreret som kunde og at vi har registreret at dit kort er betalt.
Læs nærmere her


Kan jeg få tilbagebetalt mit periodekort, hvis jeg ikke skal bruge det længere?
Det kan du i mange tilfælde godt, men der er regler for det. Læs nærmere om reglerne for refusion her 
 
Se her hvor du kan få dit periodekort tilbagebetalt.


Rejseregler

Kan jeg tage cyklen med i bussen?
Der er ikke mulighed for at tage cyklen med i de gule og røde busser. Der er nogle regional- og lokalbusser, hvor der er mulighed for dette. Læs mere om dette i rejsereglerne.

Må jeg tage min hund med i bussen?
Førerhunde til blinde og stærkt svagsynede samt signalhunde er velkomne i alle busser, og de er gratis at medtage. Det samme er mindre hunde, såfremt de bæres i en taske og bliver i den under kørslen. Større hunde kan ikke medtages i by- og metrobusser, men gerne i andre busser. De større hunde medtages til børnetakst og skal altid være i snor under rejsen. De må ikke anbringes på sæderne.


Må jeg tage bagage med i bybussen?
Ja, du må tage håndbagage med i alle busser, hvis der er plads, og hvis ikke det generer andre. Håndbagage omfatter det som én person kan bære ind af fordøren. Du må derfor ikke medtage større mængder bagage.


Kan barnevogne, klapvogne og kørestole komme med bussen?
Ja, hvis buschaufføren vurderer, at der er plads. Du skal selv sørge for hjælp til at få vognen/stolen ind og ud. Gangstativer og sammenklappede kørestole kan altid komme med ind og ud gennem midterdøren.

I øvrigt er det gratis at have en barnevogn/klapvogn eller kørestol med i bussen. For barnevogne og klapvogne gælder, at de kun medtages, hvis formålet er transport af børn, og at de skal bremses og holdes fast under kørslen.

Skulle du opleve, at der ikke er plads i bussen til din barnevogn eller kørestol, og går der mere end 20 minutter før den næste bus kommer, kan du gøre brug af NT's rejsegaranti. Den kan du læse mere om her.

Må jeg indtage drikkevarer og spise i bussen?
Nej. Is, mad, sodavand, alkoholiske drikke og lign. må ikke indtages i de gule, røde og grå busser. Men i de blå busser (X busserne) må du gerne indtage drikkevarer (dog ikke øl, vin og spiritus) samt spise medbragt mad. Glemte sager

Jeg har glemt noget i bussen - hvad gør jeg?
Hvis din bus kommer på Aalborg Busterminal, vil glemte ting blive indleveret i NT-butikken på Aalborg Busterminal.

Hvis din bus ikke kommer på Aalborg Busterminal, vil glemte ting blive indleveret på nærmeste bemandede busterminal eller blive liggende i bussen.

Det er en fordel, hvis du kan huske bussens rutenummer, og det tidspunkt du kørte med bussen, for så er det lettere at finde frem til dine glemte ting.

Tingene bliver opbevaret i ca. 14 dage, hvorefter de bliver afleveret til politiets hittegodskontor. Læs mere her.  Tal og teknik

Hvor mange busser har NT?
NT ejer ikke en eneste bus. Vi er et administrationsselskab, der har kontrakt med en række private busentreprenører, der udfører den daglige kørsel. Du kan se en liste over entreprenørerne her.

Hvor mange passagerer kører med busserne?
Der er ca. 55.000 påstigende passagerer på en normal hverdag i Aalborg Kommune og ca. 45.000 påstigende passagerer på en normal hverdag i resten af Nordjylland. Tal på årsbasis finder du i NT's årsberetning.

 

 


Planlægning


Kan jeg få ændret på en buslinie, så den passer bedre?
Måske! Hver gang køreplanen skal revideres, gennemgår vi alle henvendelser fra passagerer og vurderer, om der er behov for at ændre køreplanerne. Udfyld denne formular med beskrivelse af dit forslag.

Hvorfor er der så mange linier der hedder metrobus 1 og 2 - de kører jo forskellige steder hen?
Metrobus 1 og 2 er planlagt således, at der er en enkel køreplan på de centrale fællesstrækninger i Stor-Aalborg. Dvs. på strækningen mellem City Syd og Bouet samt AAU og Lindholm.

Der er mange passagerer på de de fælles dele af strækningerne og knap så mange på forgreningerne. Derfor er der behov for højere frekvens på fællesstrækningerne end det er tilfældet på forgreningsstrækningerne.

 Klik på linket nedenfor for at gå til kategorien:

 

 
udskriv
Forside  |  Bus & tog  |  Flextrafik  |  Billetter & priser  |  Trafikinformation  |  Kontakt

sitelist.html